Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Київ, пр. Визволителів, 3
м. Київ, пр. Визволителів, 3
Телефони: 067 419 33 45 097 337 95 66
● Пн-Пт: з 10.00 до 18.00
● Сб-Нд: Вихідний
067 419 33 45 097 337 95 66 Замовити дзвінок

Купити пуер

Шу пуер Гуюаньчунь "Манфей", 2010 рік, цеглина 100 г
0
В наявності
Код товару: 16022
Шу пуер Гуюаньчунь "Манфей" – це зрілий пуер з листя та бруньок, зібраних з чайних дерев на околицях гори Манфей у Ліньцані. Пресований у форму цеглини вагою 100 грамів, розбитої на 2 плитки по 50 грамів. Заварюється у насичений чайний настій каштано..
115грн.
Шу пуер Чашуван "Булан Чжень Шань", 2009 рік, млинець 357 г
0
В наявності
Код товару: 16037
Шу пуер Чашуван "Булан Чжень Шань" – це витриманий гунтін від фабрики Чашуван. Сировина 2009 року, містить значну кількість бруньок та молодих листочків. Шу пуер спресований в млинець вагою 357 грамів (менша вага відміряється в розлом). Заварюється в..
95грн.
Шу пуер "Менку Гунтін", 2010 рік, млинець 125 г
0
В наявності
Код товару: 16023
Шу пуер "Менку Гунтін" – це витриманий палацовий пуер від Менку з великою кількістю дрібних золотистих бруньок і маленьких чайних листочків. Пресований у форму млинця вагою 125 г (менша вага відміряється в розлом). Чайний настій густий, щільний, наси..
120грн.
Шу пуер "Кубик"
0
В наявності
Код товару: 16033
Шу пуер "Кубик" – це китайський чай чорний пуер, порційно пресований у форму кубиків для зручного заварювання. Вага 1 штуки близько 6 грамів. Заварюється у темний та насичений чайний настій. Класичний смак шу пуера з деревними, земляними та горіховим..
20грн.
Шу пуер Чашуван "Менхай", 2015 рік, млинець 357 г
0
В наявності
Код товару: 16020
Шу пуер Чашуван "Менхай" – це китайський чорний пуер від фабрики Чашуван з Менхая, що містить чайні листочки середнього розміру та бруньки. Пуер спресований у форму млинця вагою 357 г (менша вага відміряється в розлом). Чайний настій темний, каш..
120грн.
Шу пуер у мандарині
0
В наявності
Код товару: 16027
Шу пуер у мандарині – це незвичайний китайський чай, в якому зрілий чорний пуер поміщений усередину мандарину, вбираючи в себе цитрусову нотку. Заварюється у насичений темний чайний настій. У смаку поєднуються земляні та торф'яні ноти шу пуера з цитр..
70грн.
Апельсиновий пуер
0
В наявності
Код товару: 16028
Апельсиновий пуер – це ароматний китайський шу пуер з додаванням кірочок апельсина. Має насичений темний чайний настій, який поєднує земляні пуерні нотки з освіжаючим цитрусовим ароматом. Плавно тонізує та сприяє зосередженню. Як заварювати Апельсин..
65грн.
Вишневий пуер
0
В наявності
Код товару: 16030
Вишневий пуер – це китайський чай шу пуер з додаванням вишні та листочків полуниці. Має темний колір настою та насичений смак, у якому поєднуються земляні ноти пуеру з виразним вишневим ароматом. Має м'який тонізуючий ефект. Як заварювати Вишневий п..
65грн.
Пуер Манго
0
В наявності
Код товару: 16029
Пуер Манго – це пікантний китайський чай, у якому до чайного листя шу пуера додані шматочки манго, папайї та пелюстки троянди. Темний і насичений чайний настій поєднує земляні ноти пуера і запаморочливий аромат манго. М'яко тонізує та сприяє концентр..
65грн.
Продано
Смола пуера "Ча Гао", Менхай
1
Нет в наличии
Код товару: 16012
Смола пуера (або Ча Гао) – це натуральний китайський чай, який отримують шляхом екстрагування чайного листя пуерних дерев. Для виготовлення 10 г смоли потрібно близько 1 кг чайного листя, яке піддають кріоекстракції. В основі даної технології лежить ..
180грн.
Продано
Шу пуер Юн Чжень "Гунтін", 2016 рік, цеглина 250 г
0
Нет в наличии
Код товару: 16017
Шу пуер Юн Чжень "Гунтін" – це безперечний хіт продажів серед пуерів завдяки оптимальному співвідношенню ціна/якість. Виготовлений із сировини 2016 року у повіті Юнде юньнаньського округу Ліньцан. Дрібні листочки з великою кількістю золотистих бруньо..
85грн.
Продано
Шу пуер Цзіньдін "Фенікс Гунтін", 2016 рік, млинець 357 г
0
Нет в наличии
Код товару: 16021
Шу пуер Цзіньдін "Фенікс Гунтін" – це гунтин сильної ферментації від фабрики Цзіньдін, пресований з сировини 2016 року в млинець 357 грам (менша вага відміряється в розлом). Містить дрібні листочки та багато бруньок. Чайний настій густий, темний, май..
70грн.
Продано
Шу пуер "Медальки"
0
Нет в наличии
Код товару: 16026
Шу пуер "Медальки" – це китайський чорний пуер, порційно пресований у форму медальок для зручного заварювання. Вага 1 штуки близько 6 грамів. Чайний настій темний, майже нафтовий. Смак м'який, горіховий, із земляними та деревними відтінками. Має плав..
20грн.
Купити пуер

✔️Чай пуер – це популярний у Китаї вид чаю, у ферментації якого беруть участь цвілеві гриби Аспергіли. Ці процеси багато в чому визначають майбутній смак пуера, впливаючи на багатство смакової гами. Китайський пуер походить із провінції Юньнань. Традиція виготовлення пуера сягає корінням в династію Тан (7-10 століття н.е.), коли листя чаю з Юньнаня транспортували на конях Шовковим шляхом, і тривала подорож природним чином ферментувало його. Пуер – це постферментований чай, ступінь окислення якого становить 100%. Його виробництво має багатовікову історію, а сам чай цінується за свій неповторний смак та аромат. В даний час цей напій має шанувальників у всьому світі, і пуер купити в Україні чи Києві не складає труднощів, у тому числі й у нашому інтернет-магазині. На сьогодні існує безліч сортів і видів пуер чаю: шен і шу пуер, витриманий колекційний пуер і молодий, пуер з однорідної сировини та купаж зрілого пуерного листя з бруньками та молодими листочками, розсипний пуер та пресований чай (у тому числі і порційний чай). Купити китайський чай пуер можна пресованим у формі млинця – Бін ча, гнізда – То ча, цеглини – Чжуань ча, квадрата – Фан ча, гриба – Цзінь ча та гарбуза – Цзінь гуа.

Який чай пуер купити – шу чи шен?

Купити чай пуер можна двох основних видів, кожен з яких має свій унікальний смак: шен (зелений пуер, необроблений, сирий) та шу (чорний пуер, оброблений, зрілий). Окремо можна виділити смолу пуера, яку можуть виготовляти із шу і шен пуера.

Шен пуер виробляють за класичною технологією, коли процеси мікробної ферментації продовжуються протягом тривалого часу, і дозрівання пуера може тривати кілька років. Вважається, що чим старший шен пуер, тим більш вишуканим стає його смак, і тим він цінніший. Тому багато успішних і заможних людей прагнуть купити пуер для своїх чайних колекцій саме з багаторічною витримкою.

Шу пуер виник у 1980-х роках минулого століття, коли робилися спроби прискорити процес дозрівання шен пуеру. Складені чайні купи поливали водою і накривали, щоб під час пріння листя підвищити температуру всередині куп і прискорити перебіг ферментативних процесів. В результаті ж з'явився окремий різновид пуеру зі своїми смаковими характеристиками. Листя шу пуера мало чорний колір, а сам напій виходив щільним, темним і насиченим. Чай шу пуер швидко зайняв свою нішу серед інших чаїв і придбав своїх затятих шанувальників.

Смола пуера – це натуральний чайний продукт, який є екстрактом листя юньнаньських чайних дерев. При її виготовленні в даний час застосовують досить складну технологію висушування за низьких температур до утворення тягучої чайної пасти. З неї власне і формують кульки або плитки, які потім загортають у фольгу. Смолу пуера зручно заварювати, достатньо лише розчинити її у гарячій воді.

Також можна зустріти термін "білий пуер", проте це переважно маркетинговий прийом. Під назвою "білий пуер" можна придбати або пресований білий чай, або молодий шен пуер.

Як же визначитися з вибором, якщо хочете купити чай пуер вперше? Для тих, хто у повсякденному житті надає перевагу чорному чаю, цінуючи його насичений смак, краще купити пуер шу. Його темний і густий чайний настій буде ближчим до вашого улюбленого напою, і з більшою ймовірністю припаде вам до душі. Якщо ви любите зелений чай, рекомендуємо вам купити пуер шен. Ви знайдете схожість у світлому кольорі заварки та тонізуючому ефекті. А для тих, хто не може приділити час заварюванню чаю, оптимально підійде смола пуера. Вибір за вами…

Який на смак пуер?

● Класичний шен пуер характеризується відносно світлим чайним настоєм, який з роками витримки темніє і стає більш насиченим. У смаку немає трав'янистості зеленого чаю, переважають пряні ноти, які можуть доповнюватися відтінками фруктів, польових квітів, горіхів, гіркуватість, що змінюється зворотною солодкістю. З роками зберігання йде різкість, шен пуери набувають більш благородного смаку.

Шу пуер щільний і насичений, колір заварювання темний, може нагадувати нафту. У смаку шу пуерів відчуваються земляні та деревні ноти, можуть бути відтінки сухофруктів, горіхів, шоколаду та пряженого молока.

У чому користь чаю пуер?

✔ Справжній китайський чай пуер має потужний ефект, що бадьорить. Він стимулює мозкову активність і робить ваш день яскравішим. При цьому міцний пуер на ніч може спричинити труднощі із засинанням та сприяти безсонню.

✔ Якісний пуер корисний для серцево-судинної системи, зменшує рівень холестерину та перешкоджає формуванню атеросклеротичних бляшок, пуер чай покращує мікроциркуляцію та доставку кисню тканинам організму.

✔ Хороший пуер активізує метаболізм і сприяє схудненню.

✔ Цей знаменитий китайський чай покращує травлення та сприяє перетравленню їжі. Шу пуер м'яко впливає на шлунок, і може вживатися у випадках, коли інші чаї чинили подразнюючу дію на ШКТ.

✔ Справжній чай пуер принесе користь імунній системі та посилить опірність організму до простудних захворювань.

Таким чином, китайський чай пуер купити можна і за його корисні властивості, адже, як вважають у Китаї, регулярне вживання пуера – запорука здоров'я та довголіття.

Як купити хороший пуер?

Бажаючим купити якісний пуер варто звернути увагу на такі моменти:

Зовнішній вигляд.

Пресований пуер повинен бути щільним, без тріщин та порожнеч. Листочки повинні бути добре помітні, без сторонніх домішок. Колір шен пуера від світлого сіро-зеленого до темно-сірого, залежно від віку. Шу пуер має колір від темно-коричневого до майже чорного. Пресований пуер має рівномірний колір без плям. Розсипний пуер складається з цілісних листочків без пошкоджень, при цьому він не повинен мати пилу, крихти чи інших сторонніх включень.

Аромат.

Хороший чай не повинен мати відштовхуючий аромат цвілі. Швидше за все, такий пуер зберігався неправильно, або була використана неякісна сировина чи порушена технологія виготовлення.

Колір настою.

Мутний настій може бути ознакою неякісної сировини, а швидка зміна кольору заварки може свідчити про використання барвників. Хороший чай розкриє аромат, а листя не розпадеться на дрібні частини при заварюванні.

Смак чаю.

Занадто гіркий чи терпкий смак може бути ознакою неякісної сировини чи неправильного заварювання.

Ось чому варто замовити пуер у спеціалізованому чайному магазині, де якість чаю перевіряється з кожним постачанням. А враховуючи, що смаки у всіх різні, можна купити невелику кількість чаю на вагу, щоб спробувати, і придбати пуер на свій смак. Не бійтеся експериментувати та куштувати різні сорти, щоб знайти чай, який вам найбільше подобається.

Як заварювати пуер?

Найкращим посудом для приготування пуерів є ісинські чайники, які добре зберігають температуру і дозволяють розкрити смакові нюанси пуеру. У прогрітому посуді 3-5 грамів пуеру заварюють приблизно 100-150 мл води температурою 95-100°С. Пуер обов'язково слід промити, адже в ньому продовжуються процеси мікробної ферментації. Таким чином, першу заварку зливаємо за кілька секунд настоювання. Далі можна заварювати швидкими проливами або настоювати близько 20-40 секунд відповідно до смакових уподобань.

У чашці пуера криються тисячолітні таємниці китайської культури та мудрості. Цей напій вчить нас уважності до моменту та внутрішньої гармонії. Дозвольте собі поринути в його унікальний світ і відкрити нові грані смаку.