Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Київ, пр. Визволителів, 3
м. Київ, пр. Визволителів, 3
Телефони: 067 419 33 45 097 337 95 66
● Пн-Пт: з 10.00 до 18.00
● Сб-Нд: Вихідний
067 419 33 45 097 337 95 66 Замовити дзвінок

Купити пуер

Шен пуер Юньнань
0
В наявності
Код товару: 16001
Шен пуер - різновид китайського чаю пуер, званий також зеленим або сирим пуером. Його ферментація протікає за участю цвілевих грибів аспергілл і здійснюється за традиційною, вивіреною роками технологією. Для шен пуера характерний відносно світлий чай..
65грн.
Шен пуер Біндао, 2019 рік
0
В наявності
Код товару: 16002
Шен пуер Біндао – це листовий шен пуер із селища Біндао, яке славиться своїми багаторічними чайними деревами. Містить велике, щільне і м'ясисте чайне листя, а також білі чайні бруньки. Сухий лист має солодкий запах із квітковими нотками. Чайний насті..
110грн.
Шен пуер "Зелений листок"
0
В наявності
Код товару: 16006
Шен пуер "Зелений листок" – це китайський зелений пуер з провінції Юньнань, пресований у форму листка. Приблизна вага 1 штуки близько 6-8 грамів. Чайний настій світло-жовтий та прозорий. Смак солодкуватий, насичений, з фруктовими, медовими та квітков..
20грн.
Шен пуер Гу Ча Юань "Булан Цяо Му", 2021 рік, млинець 357 г
0
В наявності
Код товару: 16003
Шен пуер Гу Ча Юань "Булан Цяо Му" – це зелений пуер із листя та чайних бруньок високих прямостовбурових дерев (Цяо Му). Вважається, що чай з дерев особливо наповнений "ча ци" - чайною силою, що викликає чайний стан. Пуер пресований у форму млинця ва..
72грн.
Шен пуер Юнмін "Біндао плитки", 2020 рік, плитка 50 г
0
В наявності
Код товару: 16005
Шен пуер Юнмін "Біндао плитки" – це фермерський шен пуер щільного пресування, виготовлений з великого чайного листя і бруньок. Має форму плитки вагою 50 грамів (менша вага відміряється в розлом). Чайний настій маслянистий, щільний, золотистого кольор..
105грн.
Дикий Шен пуер Гуюаньчунь "Е Шен", 2020 рік, млинець 100 г
0
В наявності
Код товару: 16004
Дикий Шен пуер Гуюаньчунь "Е Шен" – це китайський зелений пуер, виготовлений із сировини з диких дерев із бруньками Я Бао. Пресований у форму млинця вагою 100 г (менша вага відміряється в розлом). Чайний настій світлий, із лимонним відтінком. Смак ос..
115грн.
Новинка
Смола шен пуера
0
В наявності
Код товару: 16014
Смола шен пуера (ча гао шен) – це ексклюзивний чайний напій з китайської провінції Юньнань, що є концентрованим екстрактом зеленого чайного листя шен пуера. Це 100% натуральний чайний продукт, виготовлений із високоякісної сировини. На відміну від см..
180грн.
Фіолетовий пуер
0
В наявності
Код товару: 16007
Фіолетовий пуер – це шен пуер, виготовлений з чайного листя з пурпуровим відтінком. Звідси й інша назва чаю – Пурпурний пуер або Цзи Ча. Такий незвичайний колір пов'язують із захисною реакцією листя на надлишок ультрафіолету, в результаті чого в ньом..
80грн.
Шен пуер "Сігуй Туо", 2012 рік, точа 250 г
0
В наявності
Код товару: 16008
Шен пуер "Сігуй Туо" – це зелений пуер приватного купажу із селища Сігуй округу Ліньцан. Виготовлений із витриманої сировини 2012 року та щільно спресований у формі точа вагою 250 грамів (менша вага відміряється у розлом). Чаю властивий яскравий аром..
80грн.
Смола пуера "Ча Гао", Да Шу, Менхай
0
В наявності
Код товару: 16013
Смола пуера "Ча Гао", Да Шу, Менхай – це смола Шу пуера, виготовлена з сировини з великих дерев (Да Шу) округу Менхай. Являє собою натуральний чайний продукт, що отримують шляхом екстрагування чайного листя. Смола має форму плиток, загорнутих у золот..
230грн.
Новинка
Смола шу пуера
0
В наявності
Код товару: 16015
Смола шу пуера (ча гао шу) – це концентрований чайний продукт, виготовлений із чайного листя шу пуера у китайській провінції Юньнань. Купити смолу пуера шу можна у вигляді невеликих брикетів, спресованих з екстракту чайного листя і загорнутих у фольг..
180грн.
Дикий Шу пуер Чжун Ча "Е Шен Лао Ча", млинець 100 г
0
В наявності
Код товару: 16031
Дикий Шу пуер Чжун Ча "Е Шен Лао Ча" - це зрілий пуер з незвичним профілем, виготовлений із сировини з диких дерев. Шу пуер пресований у форму млинця, вагою 100 грамів (менша вага відміряється у розлом). Чайний настій щільний, темний, але не нафтовий..
180грн.
Шу пуер Юньнань
0
В наявності
Код товару: 16009
Шу пуер - китайський постферментований чай, при виготовленні якого застосовують метод штучно прискореного старіння. Його також називають чорним або зрілим пуером. Чайний настій шу пуера темний та насичений, для смаку характерні деревні та земляні нот..
65грн.
Шу пуер "Золотий листок"
0
В наявності
Код товару: 16025
Шу пуер "Золотий листок" – це китайський чорний пуер із провінції Юньнань, пресований у форму листка. Приблизна вага 1 штуки близько 6-8 грамів. Чайний настій темний та насичений. Смак м'який, солодкуватий, деревно-фруктовий, з нотками прянощів та гі..
20грн.
Листовий Шу пуер Ліньцан, 2009 рік
0
В наявності
Код товару: 16011
Листовий Шу пуер Ліньцан – це китайський чорний пуер із округу Ліньцан провінції Юньнань, що містить крупнолистову сировину. Має насичений аромат та темний чайний настій. Смак м'який, стриманий, з деревними та трохи фруктовими нотами, на перших проли..
75грн.
Шу пуер Луєчунь "Юньнань", 2016 рік, млинець 200 г
0
В наявності
Код товару: 16032
Шу пуер Луєчунь "Юньнань" – це чорний пуер, виготовлений у повіті Юнде китайської провінції Юньнань. Свіже пресування з сировини 2016 року зі старих дерев від заводу Луєчунь. Має вигляд млинця вагою 200 грамів (менша вага відміряється в розлом). Міст..
90грн.
Гунтін "Палацовий пуер", Менхай, 2017 рік
0
В наявності
Код товару: 16010
Гунтін – це китайський чорний чай шу пуер високої якості, який виготовляють із маленьких листочків та чайних бруньок. Сама назва "Гунтін" перекладається як "Палацовий" або "Імператорський", що підкреслює його високосортність. Даний Гунтін з Менхая, м..
75грн.
Шу пуер Юнмін "Гушу Ченьюнь", 2009 рік, млинець 357 г
0
В наявності
Код товару: 16016
Шу пуер Юнмін "Гушу Ченьюнь" – це зрілий пуер "Старовинна мелодія з древніх дерев", пресований з великого м'ясистого листя та численних бруньок, зібраних з менхайських древніх дерев. Насичений, темно-шоколадний чайний настій із солодкуватим ароматом ..
140грн.
Лао Ча Тоу "Старі чайні голови", Юнде, 2008 рік
0
В наявності
Код товару: 16034
Лао Ча Тоу – це особливий різновид шу пуера, назва якого в перекладі означає "Старі чайні голови". Також можна зустріти назви "Чайні камені", "Драконові голови", "Драконові грудки", "Грудковий пуер". Лао Ча Тоу виготовляють із кірки, що утворюється в..
90грн.
Лао Ча Тоу "Старі чайні голови" преміум, Менхай, 2009 рік
0
В наявності
Код товару: 16035
Лао Ча Тоу "Старі чайні голови" преміум – це грудковий шу пуер, виготовлений у повіті Менхай провінції Юньнань із сировини 2009 року преміальної якості. Має вигляд великих грудок. Чайний настій прозорий, медово-бурштинового відтінку. Смак м'який, мас..
115грн.
Шу пуер "Нань Цзянь Фенхуан Точа", 2020 рік, точа 100 г
0
В наявності
Код товару: 16024
Шу пуер "Нань Цзянь Фенхуан Точа" – це базовий варіант пуеру з крупнолистової сировини гідної якості. Пресований у форму точа (гніздо) вагою 100 грамів (менша вага відміряється в розлом). Чайний настій кольору темного бурштину. Смак м'який, легкий, с..
90грн.
Шу пуер Сінхай "Павич", 2004 рік, млинець 357 г
0
В наявності
Код товару: 16036
Шу пуер Сінхай "Павич" – це витриманий та збалансований шу пуер із сировини 2004 року. Містить середній чайний лист та значну кількість золотистих бруньок. Чайний настій густий, темно-рубіновий. Смак насичений, деревно-горіховий, солодкуватий, з торф..
75грн.
Шу пуер Чашуван "Булан Цзінь Хао", 2015 рік, млинець 357 г
0
В наявності
Код товару: 16018
Шу пуер Чашуван "Булан Цзінь Хао" – це дрібний гунтин із великою кількістю золотистих чайних бруньок. Спресований у форму млинця вагою 357 г (менша вага відміряється в розлом). Заварюється у густий чайний настій насиченого кавового кольору. Смак щіль..
75грн.
Шу пуер Гу Ча Юань "Павич Гунтін", 2013 рік, млинець 357 г
0
В наявності
Код товару: 16019
Шу пуер Гу Ча Юань "Павич Гунтін" – це гунтін середнього розміру з Менхая, пресований з сировини 2013 року в млинець 357 грам (менша вага відміряється в розлом). Чайний настій темний, насичений, збалансований. Смак м'який, горіхово-деревний, трохи ве..
75грн.
Купити пуер

✔️Чай пуер – це популярний у Китаї вид чаю, у ферментації якого беруть участь цвілеві гриби Аспергіли. Ці процеси багато в чому визначають майбутній смак пуера, впливаючи на багатство смакової гами. Китайський пуер походить із провінції Юньнань. Традиція виготовлення пуера сягає корінням в династію Тан (7-10 століття н.е.), коли листя чаю з Юньнаня транспортували на конях Шовковим шляхом, і тривала подорож природним чином ферментувало його. Пуер – це постферментований чай, ступінь окислення якого становить 100%. Його виробництво має багатовікову історію, а сам чай цінується за свій неповторний смак та аромат. В даний час цей напій має шанувальників у всьому світі, і пуер купити в Україні чи Києві не складає труднощів, у тому числі й у нашому інтернет-магазині. На сьогодні існує безліч сортів і видів пуер чаю: шен і шу пуер, витриманий колекційний пуер і молодий, пуер з однорідної сировини та купаж зрілого пуерного листя з бруньками та молодими листочками, розсипний пуер та пресований чай (у тому числі і порційний чай). Купити китайський чай пуер можна пресованим у формі млинця – Бін ча, гнізда – То ча, цеглини – Чжуань ча, квадрата – Фан ча, гриба – Цзінь ча та гарбуза – Цзінь гуа.

Який чай пуер купити – шу чи шен?

Купити чай пуер можна двох основних видів, кожен з яких має свій унікальний смак: шен (зелений пуер, необроблений, сирий) та шу (чорний пуер, оброблений, зрілий). Окремо можна виділити смолу пуера, яку можуть виготовляти із шу і шен пуера.

Шен пуер виробляють за класичною технологією, коли процеси мікробної ферментації продовжуються протягом тривалого часу, і дозрівання пуера може тривати кілька років. Вважається, що чим старший шен пуер, тим більш вишуканим стає його смак, і тим він цінніший. Тому багато успішних і заможних людей прагнуть купити пуер для своїх чайних колекцій саме з багаторічною витримкою.

Шу пуер виник у 1980-х роках минулого століття, коли робилися спроби прискорити процес дозрівання шен пуеру. Складені чайні купи поливали водою і накривали, щоб під час пріння листя підвищити температуру всередині куп і прискорити перебіг ферментативних процесів. В результаті ж з'явився окремий різновид пуеру зі своїми смаковими характеристиками. Листя шу пуера мало чорний колір, а сам напій виходив щільним, темним і насиченим. Чай шу пуер швидко зайняв свою нішу серед інших чаїв і придбав своїх затятих шанувальників.

Смола пуера – це натуральний чайний продукт, який є екстрактом листя юньнаньських чайних дерев. При її виготовленні в даний час застосовують досить складну технологію висушування за низьких температур до утворення тягучої чайної пасти. З неї власне і формують кульки або плитки, які потім загортають у фольгу. Смолу пуера зручно заварювати, достатньо лише розчинити її у гарячій воді.

Також можна зустріти термін "білий пуер", проте це переважно маркетинговий прийом. Під назвою "білий пуер" можна придбати або пресований білий чай, або молодий шен пуер.

Як же визначитися з вибором, якщо хочете купити чай пуер вперше? Для тих, хто у повсякденному житті надає перевагу чорному чаю, цінуючи його насичений смак, краще купити пуер шу. Його темний і густий чайний настій буде ближчим до вашого улюбленого напою, і з більшою ймовірністю припаде вам до душі. Якщо ви любите зелений чай, рекомендуємо вам купити пуер шен. Ви знайдете схожість у світлому кольорі заварки та тонізуючому ефекті. А для тих, хто не може приділити час заварюванню чаю, оптимально підійде смола пуера. Вибір за вами…

Який на смак пуер?

● Класичний шен пуер характеризується відносно світлим чайним настоєм, який з роками витримки темніє і стає більш насиченим. У смаку немає трав'янистості зеленого чаю, переважають пряні ноти, які можуть доповнюватися відтінками фруктів, польових квітів, горіхів, гіркуватість, що змінюється зворотною солодкістю. З роками зберігання йде різкість, шен пуери набувають більш благородного смаку.

Шу пуер щільний і насичений, колір заварювання темний, може нагадувати нафту. У смаку шу пуерів відчуваються земляні та деревні ноти, можуть бути відтінки сухофруктів, горіхів, шоколаду та пряженого молока.

У чому користь чаю пуер?

✔ Справжній китайський чай пуер має потужний ефект, що бадьорить. Він стимулює мозкову активність і робить ваш день яскравішим. При цьому міцний пуер на ніч може спричинити труднощі із засинанням та сприяти безсонню.

✔ Якісний пуер корисний для серцево-судинної системи, зменшує рівень холестерину та перешкоджає формуванню атеросклеротичних бляшок, пуер чай покращує мікроциркуляцію та доставку кисню тканинам організму.

✔ Хороший пуер активізує метаболізм і сприяє схудненню.

✔ Цей знаменитий китайський чай покращує травлення та сприяє перетравленню їжі. Шу пуер м'яко впливає на шлунок, і може вживатися у випадках, коли інші чаї чинили подразнюючу дію на ШКТ.

✔ Справжній чай пуер принесе користь імунній системі та посилить опірність організму до простудних захворювань.

Таким чином, китайський чай пуер купити можна і за його корисні властивості, адже, як вважають у Китаї, регулярне вживання пуера – запорука здоров'я та довголіття.

Як купити хороший пуер?

Бажаючим купити якісний пуер варто звернути увагу на такі моменти:

Зовнішній вигляд.

Пресований пуер повинен бути щільним, без тріщин та порожнеч. Листочки повинні бути добре помітні, без сторонніх домішок. Колір шен пуера від світлого сіро-зеленого до темно-сірого, залежно від віку. Шу пуер має колір від темно-коричневого до майже чорного. Пресований пуер має рівномірний колір без плям. Розсипний пуер складається з цілісних листочків без пошкоджень, при цьому він не повинен мати пилу, крихти чи інших сторонніх включень.

Аромат.

Хороший чай не повинен мати відштовхуючий аромат цвілі. Швидше за все, такий пуер зберігався неправильно, або була використана неякісна сировина чи порушена технологія виготовлення.

Колір настою.

Мутний настій може бути ознакою неякісної сировини, а швидка зміна кольору заварки може свідчити про використання барвників. Хороший чай розкриє аромат, а листя не розпадеться на дрібні частини при заварюванні.

Смак чаю.

Занадто гіркий чи терпкий смак може бути ознакою неякісної сировини чи неправильного заварювання.

Ось чому варто замовити пуер у спеціалізованому чайному магазині, де якість чаю перевіряється з кожним постачанням. А враховуючи, що смаки у всіх різні, можна купити невелику кількість чаю на вагу, щоб спробувати, і придбати пуер на свій смак. Не бійтеся експериментувати та куштувати різні сорти, щоб знайти чай, який вам найбільше подобається.

Як заварювати пуер?

Найкращим посудом для приготування пуерів є ісинські чайники, які добре зберігають температуру і дозволяють розкрити смакові нюанси пуеру. У прогрітому посуді 3-5 грамів пуеру заварюють приблизно 100-150 мл води температурою 95-100°С. Пуер обов'язково слід промити, адже в ньому продовжуються процеси мікробної ферментації. Таким чином, першу заварку зливаємо за кілька секунд настоювання. Далі можна заварювати швидкими проливами або настоювати близько 20-40 секунд відповідно до смакових уподобань.

У чашці пуера криються тисячолітні таємниці китайської культури та мудрості. Цей напій вчить нас уважності до моменту та внутрішньої гармонії. Дозвольте собі поринути в його унікальний світ і відкрити нові грані смаку.