Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Київ, пр. Георгія Нарбута, 3
м. Київ, пр. Георгія Нарбута, 3
Телефони: 067 419 33 45 097 337 95 66
● Пн-Пт: з 10.00 до 18.00
● Сб-Нд: Вихідний
067 419 33 45 097 337 95 66 Замовити дзвінок

Купити зелений чай

Білочунь "Равлики Весни"
0
В наявності
Код товару: 11004
Білочунь "Равлики Весни" - китайський зелений чай з легким трав'янистим смаком та тонізуючою дією. Чайне листя щільно скручене у вигляді равликів. При заварюванні отримуємо світлий жовто-зелений чайний настій, що поєднує в собі міцність та свіжість з..
80грн.
Білочунь "Смарагдові Спіралі Весни"
1
В наявності
Код товару: 11005
Білочунь "Смарагдові Спіралі Весни" - ніжний зелений чай з Китаю, що містить верхні листочки та білі чайні бруньки. Листя скручене у вигляді завитків або спіралей. Має світлий чайний настій, м'який ненав'язливий смак з відтінками зеленої трав'янистос..
95грн.
Зелений Маофен
0
В наявності
Код товару: 11007
Зелений Маофен – це класичний китайський зелений чай поздовжнього скручування. Має приємний трав'янистий смак з тонкою квітковою ноткою і свіжим ароматом та світло-жовтий чайний настій. Легкий та освіжаючий зелений чай без зайвої гіркоти. Чинить плав..
75грн.
Маофен "Ворсисті Піки"
0
В наявності
Код товару: 11008
Маофен "Ворсисті Піки" – це запашний зелений чай з Китаю, що містить верхні листочки та білі чайні бруньки. Чаю властивий приємний квітково-трав'янистий аромат і злегка солодкуватий освіжаючий смак із трав'янистими та квітковими нотами. М'яко тонізує..
85грн.
Акція
Закінчується
Лунцзін Лю Доу
0
В наявності
Код товару: 11002
Лунцзін Лю Доу – це знаменитий зелений чай Колодязь Дракона з Ханчжоу китайської провінції Чжецзян, що містить тонкі витягнуті листочки та стеблинки з невеликою брунькою. Делікатна обробка зберігає в ароматі свіжість зеленої квітучої луки. Чайний нас..
85грн.
-15%
72грн.
Дунтін Білочунь
0
В наявності
Код товару: 11006
Дунтін Білочунь – це ароматний весняний чай першого збору, вирощений у горах Дунтішань провінції Цзянсу. Складається з чайних бруньок та молодих листочків зі спіральним скручуванням, що підкреслює його поетичну назву Смарагдові Спіралі Весни. Цей зел..
70грн.
Маофен Юньнань Фермерський
0
В наявності
Код товару: 11009
Маофен Юньнань Фермерський – це китайський зелений чай першого збору з району Сімао провінції Юньнань, що містить листя середнього розміру та витягнуті білясті чайні бруньки. Смак м'який, солодкуватий, з квітковими та легкими горіховими нотами, трохи..
70грн.
Лунцзін Хуан Доу
0
В наявності
Код товару: 11003
Лунцзін Хуан Доу – це елітний зелений чай Колодязь Дракона з Ханчжоу провінції Чжецзян у Китаї. Має солодкуватий аромат з трав'янистими, насіннячковими та квітковими нотами. Чайний настій трохи маслянистий, із смарагдовим відливом. Смак м'який, шовко..
60грн.
Хуаншань Маофен
0
В наявності
Код товару: 11010
Хуаншань Маофен – це самобутній весняний зелений чай із гірського регіону Хуаншань, провінції Аньхой. Входить до десятки Знаменитих чаїв Китаю. Дослівно назва чаю перекладається як "Ворсисті Піки з Жовтих Гір". Містить молоді листочки та чайні б..
65грн.
Жасминовий Моліхуа
0
В наявності
Код товару: 11014
Жасминовий Моліхуа – це китайський зелений чай із додаванням квіток жасмину. Чаю притаманний яскравий жасминовий аромат. Смак м'який, солодкуватий, поєднує трав'янисту свіжість зеленого чаю і виразну квіткову ноту жасмину. Освіжає, плавно тонізує, га..
75грн.
Зелений Равлик
0
В наявності
Код товару: 11016
Зелений Равлик – це крупнолистовий китайський зелений чай, чайне листя якого скручене у формі равликів. Класика зелених чаїв. Чайний настій чистий та прозорий, золотистий, із зеленим відливом. Смак солодкуватий, освіжаючий, з легкою терпкістю та трав..
75грн.
Зелений Саусеп
0
В наявності
Код товару: 11015
Зелений Саусеп – це неймовірно ароматний цейлонський зелений чай з додаванням екстракту плодів вічнозеленої тропічної рослини саусеп, який також називають сметанним яблуком. Чайне листя велике, щільно скручене у форму равликів, при заварюванні забарв..
75грн.
Генмайча
0
В наявності
Код товару: 11013
Генмайча – це незвичайний японський зелений чай, в якому до чайного листя додані зернятка обсмаженого коричневого рису. Має також такі назви, як "рисовий чай", "генмайтя", "попкорн чай". Деякі рисові зернятка при обсмажуванні "вибухають", набуваючи в..
85грн.
Матча
0
В наявності
Код товару: 11011
Матча (або маття) – це традиційний для Японії зелений порошковий чай. Характерною особливістю виробництва матча є те, що при вирощуванні чайні кущі затіняють від прямого сонячного проміння. Внаслідок цього зростання листя уповільнюється, і вони насич..
110грн.
Сенча
0
В наявності
Код товару: 11012
Сенча – це поширений зелений чай, при виготовленні якого процеси ферментації в чайному листі зупиняють методом парової обробки, що є традиційним для Японії. Чайне листя має вигляд плоских витягнутих смужок, які в Японії іноді порівнюють із «павучими ..
75грн.
Лунцзін "Колодязь Дракона"
1
Нет в наличии
Код товару: 11001
Лунцзін – легендарний зелений чай "Колодязь Дракона" із провінції Чжецзян, розташованої на сході Китаю. Це елітний китайський зелений чай, для якого використовується високоякісна відбірна сировина – чайні бруньки та верхні листочки. Лунцзін легко впі..
75грн.
Купити зелений чай

✔️Зелений чай - це улюблений багатьма освіжаючий напій, що поєднує в собі легкий трав'янистий смак і тонізуючу дію. У Китаї зелений чай існує вже кілька тисяч років, у нас його популярність зросла лише протягом останніх десятиліть.

Елітний зелений чай складається переважно з чайних бруньок та верхніх листочків. Серед зелених чаїв найбільше цінуються ранні весняні чаї – вони найбільш ароматні і максимально насичені корисними речовинами.

У процесі виготовлення зеленого чаю зірване листя спочатку злегка підсушують, щоб жорсткий чайний лист став більш еластичним і не ламався при подальшій обробці. Потім чай піддають термічній обробці, щоб зупинити процес окиснення. У Китаї для цього зазвичай застосовують прогрівання в печі або прожарювання в котлі чи на сковороді. У Японії ж надають перевагу обробці парою. Під впливом високих температур у чайному листі відбувається руйнування рослинних ензимів, процес окислення припиняється. Тому зелений чай слабо ферментований і має рівень окислення 3-12%. Фінальними етапами виготовлення зеленого чаю є скручування (надання чаю потрібної форми) та остаточне просушування.

Мабуть, найбільш самобутнім і знаменитим китайським зеленим чаєм є Сіху Лунцзін, Хуаншань Маофен і Дунтін Білочунь.

Лунцзін – знаменитий зелений чай із провінції Чжецзян, що росте поблизу озера Сіху. Лунцзін має впізнавану плоску форму чайного листя і приємний солодкуватий смак.

Хуаншань Маофен - самобутній зелений чай, який збирається в районі гір Хуаншань. Листя має характерну голчасту форму, саме тому "мао фен" перекладається як "ворситі піки".

Дунтін Білочунь – ароматний весняний чай із Цзянсі, району гір Дунтішань. Чайне листя скручене у форму спіралей, що відображає його яскраву назву "Смарагдові спіралі весни".

✔️Який на смак зелений чай?

Смак зеленого чаю трав'янистий, можуть бути квіткові відтінки або морські ноти, при міцному заварюванні може відчуватися гіркуватість, що змінюється солодкістю. Аромат зеленого чаю свіжий та запашний, чайний настій світло-жовтий або світло-зелений. Залишає освіжаючий післясмак.

✔️У чому користь зеленого чаю?

Враховуючи слабкий ступінь ферментації, зелений чай є справжнім вітамінним коктейлем, що сприяє збереженню здоров'я та довголіттю.

Зелений чай корисний для серцево-судинної системи, знижує вираженість атеросклерозу, а також ризик виникнення інсультів та інфарктів.

Має дезінтоксикаційний ефект, сприяє виведенню токсинів та шлаків.

У комплексі з помірними фізичними навантаженнями та правильним харчуванням зелений чай ефективний для схуднення.

Багатий на антиоксиданти і біофлавоноїди, зелений чай гальмує перекисне окислення ліпідів, чим зменшує ризик утворення пухлинних клітин.

Ефект зеленого чаю бадьористий, тонізуючий, водночас на відміну від кави ефект наростає поступово і діє триваліше, не виснажуючи при цьому нервову систему.

✔️Як заварювати зелений чай?

Для заварювання зеленого чаю краще використовувати воду температурою 80-85°С, щоб чай зберігав свій аромат і не втрачав корисних властивостей. Оптимальна пропорція: 3-5 г на 150 мл води. Для заварки добре підійде скляний або фарфоровий посуд, який слід попередньо прогріти для кращого розкриття смаку.