✔️Маофен – це широко відомий зелений чай, поширений не тільки в Китаї, а й далеко за його межами. Крім того, маофен - це також і технологія збору чаю, коли зриваються брунька і два прилеглих до неї верхніх листочка рівної довжини. Найяскравішим представником маофенів, що входить до списку Знаменитих чаїв Китаю, є неординарний зелений чай Хуаншань Маофен. Батьківщиною цього самобутнього чаю є провінція Аньхой, а саме, гори Хуаншань, або в перекладі "Жовті Гори", що вражають красою своїх мальовничих пейзажів, безліччю сосен, що потопають у туманах і хмарах, а також численними гірськими джерелами з кришталево чистою водою. Мандрівник мінського періоду Сюй Сяке писав про них: "Той, хто бачив Хуаншань, більше не має потреби бачити інші чудові місця". Родзинкою цих місць є і надзвичайно приголомшливий чай, що росте у благодатному кліматі цієї краси. Китайський чай Хуаншань Маофен шанується як "державна коштовність", і його часто надають почесним гостям в якості цінного подарунка.
Час збору чаю Хуаншань Маофен посідає період святкування Цинмін – "свято чистого світла", чи як його ще називають, "чистоти і ясності". Цинмін зазвичай відповідає початку квітня, і чай, зібраний напередодні, особливо ароматний. Весь час приготування чаю Хуаншань Маофен триває не більше одного дня. Чайне листя, зібране рано вранці, до вечора вже має бути остаточно оброблене, а процес виготовлення чаю завершено - таким чином Хуаншань Маофен максимально зберігає свою свіжість і аромат.
Зелений чай Маофен виробляють також в інших провінціях Китаю, наприклад Юньнані. Маофен з інших регіонів зазвичай не має такої солодкості як Хуаншань Маофен, також у ньому може бути присутня певна терпкість. Збір Маофена може здійснюватися не тільки навесні, а й восени. Весняний Маофен зазвичай цінується вище, ніж осінній, хоча останній може бути цілком гідної якості.
✔️Який на смак чай Маофен?
Смак чаю Маофен свіжий і трав'янистий. Особливо вражає своїм вишуканим смаком Хуаншань Маофен, який захоплює квітково-трав'яний ароматом, соковитими смаковими відтінками свіжоскошеної трави, польових квітів, нектарної солодкості стиглих фруктів і тонкими хвойними нотками. Важливо не зіпсувати ніжний смак чаю гарячою водою, а використовувати для заварювання очищену воду температурою до 80-85°С. Добре підійде порцеляновий або скляний посуд, який слід попередньо обдати окропом.
✔️Який ефект від чаю Маофен?
Ефект від чаю Маофен освіжаючий та тонізуючий. Цей чай знімає втому, надає сил, вирівнює та гармонізує загальний стан. Прекрасно підійде і як ранковий бадьорящий напій, і в якості перезавантаження в розпал робочого дня.
✔️Чим корисний чай Маофен?
Як і інші зелені чаї, Маофен є джерелом антиоксидантів, цінних амінокислот, вітамінів та мікроелементів, що сприяє загальному оздоровленню та підвищенню захисних сил організму. Маофен має дезінтоксикаційні та антисептичні властивості. Регулярне вживання принесе користь серцево-судинній системі, захищаючи серце та судини від утворення атеросклеротичних бляшок. Підвищуючи метаболізм, цей зелений чай сприятиме схудненню. Маофен регулює роботу нервової системи, активізує розумові процеси, сприяє бадьорості та гарному настрою.