Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Київ, пр. Георгія Нарбута, 3
м. Київ, пр. Георгія Нарбута, 3
Телефони: 067 419 33 45 097 337 95 66
● Пн-Пт: з 10.00 до 18.00
● Сб-Нд: Вихідний
067 419 33 45 097 337 95 66 Замовити дзвінок

Освіжаючі напої на основі чаю: 5 рецептів для літа

Освіжаючі напої на основі чаю: 5 рецептів для літа

Літо набирає обертів, радуючи нас достатком тепла і сонця, а термометри все частіше наближаються до спекотних позначок. І що може бути краще, ніж урятуватися від спеки за допомогою прохолодного освіжаючого напою? Забудьте на якийсь час про звичні лимонади і мохіто – сьогодні ми поринемо у світ чайних експериментів і приготуємо щось особливе. Чай, з його багатою палітрою смаків, є ідеальною основою для неймовірно освіжаючих напоїв, які не тільки втамовують спрагу, але й дарують справжню насолоду. Більш того, наш холодний чай – це не лише смачно, а й корисно! Приготуйте свої шейкери і високі келихи, тому що сьогодні ми розповімо про п'ять простих, але надзвичайно смачних рецептів, які стануть вашими літніми фаворитами.

М'ятно-лаймовий зелений чай із малиною

Уявіть собі освіжаючий бриз у спекотний день – це саме те, що ви отримаєте від цього напою. Поєднання терпкості зеленого чаю, крижаної м'яти, солодкої малини і цитрусової кислинки лайма створює ідеальний баланс.

Інгредієнти:

▪️ 1 літр води

▪️ 2 чайні ложки листового зеленого чаю (наприклад, маофен)

▪️ 1 склянка свіжої малини (можна замороженої)

▪️ 1/2 лайма або лимона, нарізаного кружальцями

▪️ Кілька гілочок свіжої м'яти

▪️ Лід

▪️ За бажанням 1-2 чайні ложки меду або сиропу агави

Приготування:

Заваріть зелений чай за температури 80-85°C, дайте настоятися 5-7 хвилин і охолодіть. У глечик або великий графин покладіть малину, кружальця лайма (можна замінити лимоном) та листя м'яти. Акуратно розімніть їх ложкою, щоб звільнити аромати та соки. Влийте чай, що охолонув. Додайте мед або сироп до смаку і добре перемішайте. Помістіть у холодильник приблизно на годину, щоб смаки добре з'єдналися. Подавайте холодний чай із лимоном та великою кількістю льоду, прикрасивши свіжою малиною та листочками м'яти.

Персиковий чорний чай зі спеціями

Цей корисний холодний чай – справжній літній десерт у склянці. Соковита солодкість персика відмінно гармонує з насиченим чорним чаєм та легкими нотками спецій, створюючи затишне і водночас освіжаюче відчуття.

Інгредієнти:

▪️ 1 літр води

▪️ 2 чайні ложки листового чорного чаю (наприклад, ассам)

▪️ 2 стиглих персика, очищених від шкірки та нарізаних часточками

▪️ 1 паличка кориці

▪️ 2-3 бутони гвоздики

▪️ Лід

▪️ За бажанням трохи коричневого цукру або кленового сиропу

Приготування:

Заваріть чорний чай разом з паличкою кориці та гвоздикою. Дайте йому настоятися 5-7 хвилин, потім приберіть спеції і дайте чаю повністю охолонути. Персики подрібніть в блендері до стану пюре або просто дрібно наріжте. З'єднайте заварку з персиковим пюре. При необхідності додайте підсолоджувач і добре перемішайте. Охолодіть у холодильнику. Подавайте у високих склянках, наповнених льодом, прикрасивши скибочками свіжого персика.

Холодний каркаде з полуницею та базиліком

Яскравий, рубіновий каркаде сам по собі дуже освіжає, але у поєднанні з солодкою полуницею та ароматним базиліком він розкривається по-новому, стаючи справжнім кулінарним шедевром.

Інгредієнти:

▪️ 1 літр води

▪️ 3-4 столові ложки сухих квіток каркаде

▪️ 1 склянка свіжої полуниці, розрізаної навпіл

▪️ Кілька листків свіжого базиліка

▪️ Лід

▪️ За бажанням трохи цукрового сиропу або стевії

Приготування:

Залийте каркаде гарячою водою і заварюйте 5-7 хвилин. Процідіть і дайте охолонути. У глечик покладіть полуницю та листя базиліка. Злегка розімніть їх, щоб базилік віддав свій аромат. Влийте остиглий каркаде. При необхідності додайте підсолоджувач. Охолодіть у холодильнику щонайменше годину. Подавайте з льодом, прикрасивши свіжою полуницею та гілочкою базиліка.

Тропічний анчан з ананасом та кокосовим молоком

Анчан – це той самий синій чай, який легко змінює відтінок на фіолетовий при додаванні кислоти. Ідеально для створення ефектних та смачних екзотичних напоїв! У поєднанні із солодкістю ананаса та ніжною вершковістю кокосу він перетворюється на справжній тропічний коктейль, який миттєво перенесе вас на спекотний пляж.

Ингредиенты:

▪️ 500 мл води

▪️ 1 столова ложка сухих квіток анчана

▪️ 100 мл ананасового соку

▪️ 50 мл кокосового молока

▪️ Лід

▪️ За бажанням 1-2 чайні ложки тростинного цукру

Приготування:

Заваріть анчан гарячою водою (температура близько 85°C), дайте настоятися 5-7 хвилин до отримання насиченого синього кольору, потім процідіть і дайте настою повністю охолонути. У глечику або шейкері змішайте охолоджений чай анчан, ананасовий сік та кокосове молоко. Додайте тростинний цукор до смаку і добре перемішайте. Охолодіть суміш у холодильнику на 30-60 хвилин. Подавайте з великою кількістю льоду, прикрасивши освіжний напій шматочками ананаса або щіпкою кокосової стружки.

Цитрусовий білий чай з розмарином

Білий чай, найделікатніший і найніжніший з усіх видів чаю, чудово поєднується з легкими цитрусовими нотками та дивовижним ароматом розмарину. Це вишуканий та дуже освіжаючий напій для тих, хто цінує тонкі смаки.

Інгредієнти:

▪️ 1 літр води

▪️ 2 чайні ложки білого чаю (наприклад, Бай Хао Інь Чжень)

▪️ 1/2 апельсина, нарізаного кружальцями

▪️ 1/2 грейпфрута, нарізаного кружальцями

▪️ 1 невелика гілочка свіжого розмарину

▪️ Лід

Приготування:

Заваріть чай водою, що охолола до 70-80°C, і дайте настоятися близько 10 хвилин. Процідіть і дайте повністю охолонути. У глечик покладіть кружечки апельсина та грейпфрута, а також гілочку розмарину. Акуратно розімніть їх. Влийте білий чай, що охолонув. Залишіть у холодильнику на 1-2 години для насичення смаків. Подавайте з великою кількістю льоду. Цей холодний чайний напій не вимагає додаткових підсолоджувачів, адже цитрусові надають йому достатньої свіжості.

Ці п'ять рецептів лише відправна точка для ваших кулінарних експериментів. Не бійтеся додавати інші фрукти, ягоди, трави та спеції, створюючи свої унікальні чайні шедеври. Головне – насолоджуватися процесом та результатом, адже немає нічого кращого, ніж прохолодна, ароматна чашка чаю у спекотний літній день.

Бажаємо, щоб це літо принесло вам тільки найсмачніші, найароматніші та найяскравіші враження у кожній чашці чаю!

Коментарі
Рекомендуємо
Лунцзін "Колодязь Дракона"
1
В наявності
Код товару: 11001
85грн.
Акція
Синій чай Анчан
3
В наявності
Код товару: 18001
83грн.
-10%
75грн.
Лапсанг Сушонг "Копчений чай"
1
В наявності
Код товару: 12012
110грн.
Білочунь "Смарагдові Спіралі Весни"
1
В наявності
Код товару: 11005
95грн.
Бай Му Дань "Біла Півонія"
0
В наявності
Код товару: 13005
75грн.