Ассам – класичний індійський чорний чай, вирощений на чайних плантаціях штату Ассам, що розкинулися вздовж берегів річки Брахмапутри. Для цього регіону характерний теплий вологий клімат, що створює оптимальні умови для вирощування чайного куща Camellia sinensis var. assamica – місцевого різновиду, що відрізняється великим листям і особливо міцним і терпким смаком чаю. Чорний індійський чай Ассам має приємний пряний аромат сухого листа і чайний настій кольору темного бурштину. Смак Ассама міцний, насичений, з виразною терпкістю, пряними та солодовими відтінками та нотками тонкої гіркоти. Цей елітний сорт чаю п'ють на сніданок у всьому світі, особливо у Великій Британії, де він часто входить до складу купажів типу English Breakfast. Індійський чорний чай Ассам добре поєднується з молоком – смак стає м'якшим, але залишається насиченим. Ефект, що бадьорить, пробуджує і зігріває. Хочете прокинутися з ранку без кави – спробуйте чашку гарячого Ассаму. Він додасть сил і м'яко налаштує на робочий лад.
Корисні властивості чаю Ассам
Цей індійський чай цінується не тільки за насичений смак і бадьорячий ефект, чай Ассам купити варто і за значний список корисних властивостей. У чому користь Ассама?
▪ Підтримка серцево-судинної системи. Антиоксиданти, зокрема флавоноїди, якими багатий Ассам, сприятливо впливають на здоров'я серця та судин.
▪ Бадьорість та концентрація. У чашці міцно завареного Ассаму приблизно 60-80 мг кофеїну, що робить його чудовою альтернативою ранковому еспресо. Цей чай ефективно проганяє сонливість, покращує концентрацію та підвищує розумову працездатність.
▪ Поліпшення травлення. Таніни – речовини, що надають чаю терпкості та міцного смаку, благотворно впливають на травну систему. Ассамський чай може полегшити процеси перетравлення їжі та допомогти при легких шлункових розладах. Головне – не пити Ассам натще і не зловживати кількістю та надто міцною заваркою.
▪ Здоров'я зубів. Незважаючи на свою насиченість, класичний чорний чай не руйнує зубну емаль, як багато хто думає. Навпаки – Аssam містить фтор та дубильні речовини, які допомагають боротися з бактеріями у порожнині рота. Звичайно, за умови, що ви не додаєте до чаю надто багато цукру.
▪ Контроль ваги. Згідно з деякими даними, чорний чай, включно з Ассамом, може прискорювати обмін речовин завдяки стимуляції термогенезу. Це збільшує витрати калорій і допомагає в регуляції ваги.
Таким чином, Ассам – це справжній природний енергетик із цілим арсеналом корисних властивостей. Якщо ви шукаєте натуральний та насичений напій на кожен день, варто купити чай Ассам і скуштувати його у різних варіаціях – з молоком, спеціями чи просто у чистому вигляді. Смачний, ароматний, насичений, до того ж, корисний. Що ще потрібне для гарного початку дня?
Як заварювати чай Ассам?
Метод проливів: 3-5 г на 150 мл води температурою близько 90-95°С. Приблизний час заварювання становить 10-30 секунд, збільшуючись з кожним наступним проливанням.
Метод настоювання: 2-3 г на 250-300 мл води температурою близько 90-95°С. Настоювати 3-5 хвилин.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.