Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Київ, пр. Визволителів, 3
м. Київ, пр. Визволителів, 3
Телефони: 067 419 33 45 097 337 95 66
● Пн-Пт: з 10.00 до 18.00
● Сб-Нд: Вихідний
067 419 33 45 097 337 95 66 Замовити дзвінок

Масала – популярний мікс спецій та чорного чаю з Індії

Масала – популярний мікс спецій та чорного чаю з Індії

Коли на вулиці прохолодно та мерзлякувато, а за вікном ллє дощ, буде дуже до речі чашка гарячого чаю. Пропонуємо заварити пряний і бадьорящий напій, що походить з Індії, який допоможе зігрітися в холодну погоду.

✔️Масала - традиційний індійський напій, у якому поєднані спеції, чорний чай, молоко та цукор. В Індії люблять пряний смак і не дивно, що зі спеціями тут п'ють навіть чай. При цьому не існує правильного рецепту чаю Масала, у кожній родині цей напій готують по-своєму. Відрізнятися можуть як етапи приготування, так і вхідні компоненти. Докладніше зупинимося на окремих складових:

Спеції для Масала (карха). Їх набір може бути різний: кардамон, імбир, чорний перець, кориця, коріандр, бадьян, гвоздика, аніс, мускатний горіх, зіра, фенхель, мигдаль – можна вибрати те, що подобається. У різних регіонах Індії традиційна кількість спецій, що додаються, варіює від практично не пряного чаю Масала, до дуже пекучого. Обов'язковими вважаються імбир, кардамон та кориця. Також набір спецій може відрізнятися навіть залежно від пори року. Згідно зі знаннями аюрведи при складанні карха враховується принцип рівноваги стихій. Так, влітку використовують так звані “холодні” спеції – кардамон, бадьян, аніс, гвоздику. Під час холодів перевагу надають "теплим" спеціям - імбир, перець, кориця, шафран, зіра, мускатний горіх.

Чорний чай. Як основу для Масала найчастіше використовують індійський чай Ассам, при цьому перевагу надають не листовому чаю, а подрібненому (мамрі) - він швидше заварюється, смак чаю Масала виходить більш насиченим, і при цьому без зайвої гіркоти, яку можуть надати таніни листового чаю.

Молоко. В Індії для приготування чаю Масала частіше використовують яч'яче або буйволине молоко, які набагато жирніші за коров'яче. Тому часто можна зустріти рецепти чаю Масала, де молоко розводять із водою у пропорції 1:2 чи 1:4. Що ж до нашого магазинного молока – краще вибирати підвищений відсоток жирності, а не розводити його водою. Також можна замінити молоко нежирними вершками. Хтось додає спеції в молоко спочатку, хтось наприкінці приготування – рецепт чаю Масала може бути різний.

Цукор. За бажанням його можна замінити іншим підсолоджувачем, наприклад медом або згущенкою. Але зовсім відмовлятися від підсолодження все ж таки не рекомендують, оскільки цукор допомагає краще розкрити смак і запах спецій. Та й традиційний чай Масала – це завжди солодкий та ароматний напій.

Пропонуємо приготувати цей незвичайний пряний напій, вибравши наступний варіант приготування. Переконані, що отриманий ароматний та зігріваючий чай Масала не зможе залишити вас байдужими.

✔️Чай Масала рецепт.

Інгредієнти для приготування двох порцій напою:

● 500 мл вершків із жирністю 10-15%;

● 6 чайних ложок чорного чаю зі спеціями Масала;

● 4 столові ложки коричневого цукру.

За бажанням замість коричневого цукру можна використовувати білий, а вершки замінити молоком високої жирності. Міцність напою також можна регулювати на свій смак, беручи більшу або меншу кількість чорного чаю.

Отже, вершки ставимо на вогонь та повільно нагріваємо. Не чекаючи, поки вершки закиплять, додаємо цукор, перемішуємо до повного розчинення і доводимо до кипіння. Додаємо чорний чай зі спеціями Масала та перемішуємо. Отриману суміш продовжуємо варити на повільному вогні близько п'яти хвилин, періодично помішуючи. Після цього прибираємо сотейник з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися ще приблизно 15-20 хвилин. Отриманий напій має рівномірний коричнево-карамельний колір. Проціджуємо чай Масала через дрібне сито - і пряний зігріваючий напій готовий до вживання. Краще пити його одразу, доки він не охолонув, а не залишати на потім. Також рекомендуємо наливати чай Масала в добре прогрітий керамічний або скляний посуд, щоб напій надбав нотку карамелі.

Ароматний, пряний, зігріваючий, бадьорящий - всі ці епітети якнайкраще описують чай Масала. Спеції роблять його палітру неймовірно багатою та насиченою пряними відтінками – прямо вибух смакових рецепторів. Заслуговує на увагу і ефект чаю Масала – тонізуючий та пробуджуючий. А смак чаю Масала навіює асоціації з новорічними святами, коли у повітрі витає дух чарівництва.

✔️Чай Масала купити можна, перейшовши за посиланням https://hottea.com.ua/ua/chornij-chaj/masala-12015

Чай Масала, Чай зі спеціями, Індійський чорний чай Масала

Рекомендуємо
Акція
Синій чай Анчан
1
В наявності
Код товару: 18001
75грн.
-7%
70грн.
Лапсанг Сушонг "Копчений чай"
1
В наявності
Код товару: 12012
95грн.
Білочунь "Смарагдові Спіралі Весни"
1
В наявності
Код товару: 11005
95грн.
Бай Му Дань "Біла Півонія"
0
В наявності
Код товару: 13005
75грн.
Да Хун Пао Нун Сян
0
В наявності
Код товару: 15005
85грн.