Масала – це традиційний для Індії пікантний та ароматний напій, що поєднує у собі індійський чорний чай зі спеціями. Як основу найчастіше беруть чорний чай асам, поширений в Індії. Адже міцний смак асама прянощі не заглушають, а гармонійно підкреслюють. Масалу прийнято пити із цукром, що допомагає розкрити аромат спецій. Також обов'язковим компонентом є молоко. В якості спецій частіше використовують кардамон, імбир, гвоздику, корицю, чорний перець, фенхель. В підсумку виходить напій, що бадьорить, з пряним смаком і зігріваючим ефектом. Ідеально підходить для холодної погоди.
Як заварювати чай Масала?Якщо дотримуватися більш традиційного рецепту, молоко розводять з водою в пропорції 2:1 і ставлять на вогонь. У закипілу суміш додають чорний чай зі спеціями в приблизному співвідношенні 3-5 г на 150-200 мл, а також цукор або мед за смаком. Отриманому напою дають настоятися близько 10-15 хвилин, потім проціджують. Смачний чай Масала готовий!
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.