Мате – це тонізуючий трав'яний чай, що походить із Південної Америки. Цей напій являє собою подрібнене очищене листя падубу парагвайського. Мате відомий своїм потужним тонізуючим ефектом, що пояснюється вмістом великої кількості кофеїну. При заварюванні виходить міцний світло-зелений напій з яскраво-вираженим трав'янистим смаком, що трохи нагадує зелений чай.
Як заварювати мате?Цей парагвайський напій зазвичай прийнято заварювати в калебасі - посудині, виготовленій з висушеного гарбуза. Калебас наповнюють мате приблизно на третину і додають трохи води температурою близько 80°С, щоб листя злегка змочилося і почало набухати. Потім слід повільно наповнити калебас водою і дати настоятися 3-4 хвилини. П'ють мате через спеціальну трубочку з отворами - бомбіллю, поступово доливаючи воду по мірі випивання мате. Таким чином калебас із завареним напоєм можна наповнювати водою кілька разів на протязі дня, доки мате не припинить віддати смак та аромат. При першому використанні калебаса, його слід підготувати: заповнити посудину мате наполовину, залити водою і залишити настоювати на добу, після чого рідину слід злити. Так стінки калебасу очистяться і просочаться ефірними оліями мате.
Якщо немає калебасу, мате можна заварити і більш простим способом: 5-10 г залити 200 мл води температурою 80°С, дати настоятися 3-4 хвилини, після чого процідити. Смачний мате готовий!
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.