Ханібуш – це екзотичний трав'яний чай, що походить із Південної Африки. Ханібуш виготовляють з листя, пагонів та квіткових пелюсток рослини з сімейства Бобові, що відноситься до роду Циклопія (Cyclopia). Але найчастіше його називають "медовий кущ" (від англійського honey bush), звідки і походить назва напою "ханібуш". А все завдяки тонкому медовому аромату, який виділяють листя та квіти циклопії. Ця рослина є близьким родичем іншого південноафриканського чагарнику – ройбуша. При цьому ханібуш і ройбуш дещо схожі на смак, але перший трохи більш солодкуватий. На сьогодні кущі ханібуша не культивуються на плантаціях, а зустрічаються лише у дикій природі. Причому помічено, що найкраще цей чагарник росте на місці лісів, що раніше згоріли. Найсприятливіший час для збирання сировини – період цвітіння циклопії. Саме в цей час рослина має найбільш насичений медовий аромат і особливо багата на корисні речовини. Після збирання сировину подрібнюють, складають у купи, накривають зверху тканиною та залишають на кілька днів для ферментації. Далі фіточай сушать, сортують за розміром та упаковують на продаж.
Ханібуш відрізняється ніжним солодкуватим смаком з медовим відтінком та легкими фруктовими нотками. При заварюванні дає чайний настій темно-бурштинового кольору із тонким медовим ароматом, який надають напою квітки циклопії. Завдяки своєму м'якому смаку ханібуш сподобається як дорослим, так і дітям.
Чай ханібуш користь та шкода
Чай ханібуш купити варто не лише за приємний смак, а й за його користь для здоров'я:
▪️ У ханібуші міститься безліч корисних мінералів, таких як кальцій, магній, цинк, калій, фосфор та залізо, які потрібні для підтримки здоров'я організму.
▪️ Чай ханібуш допомагає нормалізувати рівень цукру в крові завдяки вмісту пінітолу, що робить його корисним для людей з діабетом та переддіабетом.
▪️ Регулярне пиття ханібуша сприяє зниженню кров'яного тиску та рівня холестерину, що позитивно впливає на здоров'я серця.
▪️ Етнічний південноафриканський напій допомагає нормалізувати роботу кишечника та покращує травлення.
▪️ Ханібуш чай зміцнює захисні сили організму та підвищує імунітет.
▪️ Цей напій багатий на антиоксиданти, які захищають клітини організму від пошкоджень.
▪️ Ханібуш має м'який заспокійливий ефект, допомагає зняти стрес, полегшити засинання та покращити якість сну. Цей африканський напій зовсім не містить кофеїн і підходить для вживання в будь-який час доби.
Проте, як і будь-який продукт, у деяких людей ханібуш може викликати алергічні реакції, що є протипоказанням для його вживання. Також, в окремих випадках, він може вступати у взаємодію з деякими ліками. Тому, якщо ви приймаєте медикаменти на постійній основі, краще проконсультуватися з лікарем, перш ніж почати регулярно пити ханібуш.
Як заварювати ханібуш?
5-10 г сухого листя на 150-200 мл гарячої води при температурі 90-95°C. Кількість можна регулювати до смаку. Настоюйте ханібуш протягом 5-7 хвилин, після чого процідіть.
Ханібуш можна пити як у гарячому, так і у холодному вигляді. Спробуйте додати трохи меду чи лимона для посилення смаку. Також ханібуш чудово поєднується з фруктами та ягодами.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.