Хей Цзінь "Чорне золото" – це незвичайний китайський червоний чай із повіту Шоунін, розташованого на північному сході провінції Фуцзянь. Сировина містить невеликий лист із включенням золотистих чайних бруньок. Головна особливість чаю Хей Цзінь – фінальна стадія обсмажування з додаванням цукру, що надає йому характерного блиску, насиченого смаку та солодкуватий, карамельний післясмак. Цукор при нагріванні починає карамелізуватися і частково вбирається в листя, утворюючи на поверхні тонесеньку глянцеву плівку. Звідси і назва, що перекладається як "чорне золото". Це не робить цей китайський чай солодким у звичному сенсі – він залишається терпким і насиченим, але в ньому з'являються теплі карамельні нотки. Заварка дає густий, темний настій – від коньячного до глибокого каштанового. Аромат хлібно-фруктовий, пряний, із солодкуватими відтінками карамелі чи патоки. Смак збалансований, обволікаючий, з відтінками сухофруктів, горіхів, хлібними і навіть кондитерськими нотками. Післясмак – м'який, довгий, з легкою карамельною солодкуватістю. Ефект від чаю Хей Цзінь зігріваючий і м'яко тонізуючий.
Як заварювати Хей Цзінь "Чорне золото"?
3-5 грамів на 100 мл води. Для приготування Хей Цзінь підійде як стандартний заварник, так і традиційний китайський посуд (гайвань або чайник ісинський). Рекомендована температура води – близько 90°C. При заварюванні методом проливів настоювати чай 20-60 секунд, поступово збільшуючи час при повторних заварках. Хей Цзінь добре розкривається при багаторазовому заварюванні, даючи нові відтінки смаку з кожним проливом.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.